Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
"Βοήθεια στους Κοσοβάρους υπόσχεται ο Μπερίσα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι η Αλβανία θα είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορά της στους Κοσοβάρους, εάν η Σερβία επιβάλει οικονομικό εμπάργκο μετά από τη μονομερή ανακοίνωση της ανεξαρτησίας της σερβικής αυτής επαρχίας.
«Δεν αποκλείεται μετά από την ανακοίνωση ανεξαρτησίας, η Σερβία να λάβει αποφάσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν οικονομικές κυρώσεις για τους πολίτες του Κοσόβου», τόνισε ο κ. Μπερίσα.
«Εάν η Σερβία επιβάλει οικονομικό εμπάργκο στο Κόσοβο, η Αλβανία θα ανοίξει τα σύνορά της για να βοηθήσει τον πληθυσμό του Κόσοβου», πρόσθεσε ο κ. Μπερίσα. «Η κυβέρνηση των Τιράνων θα διαθέσει επίσης όλες τις δυνατότητές της ώστε το Κόσοβο να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αλβανικές υποδομές και να έχει πρόσβαση στα αλβανικά λιμάνια», υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι ήδη η Αλβανία κατασκεύασε έναν δρόμο που διασχίζει ορεινές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας για να συνδεθεί το Κόσοβο με το λιμάνι του Δυρραχίου που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων."