Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

από την Ελευθεροτυπία, 14-12-2007

"Πυροβόλησε στον αέρα, καταδίωξε και συνέλαβε νεαρό!

Ενοπλος συνταξιούχος με την ιδιότητα του προέδρου του «Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής» συνέλαβε χθες το βράδυ στο Αιγάλεω νεαρό, μέλος ομάδας που επιτέθηκε στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Αρκαδίου.
Ο πρόεδρος του φιλοαστυνομικού ομίλου, που έφερε το όπλο νόμιμα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πυροβόλησε στον αέρα, καταδίωξε και συνέλαβε ένα από τα άτομα που με βαριοπούλες και λοστούς επιτέθηκαν στα γραφεία του ομίλου και προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες, έπιπλα και συσκευές. Ο συλληφθείς από τον πολίτη νεαρός είναι αδελφός δύο ατόμων τα οποία η Αστυνομία καταζητεί εδώ και περίπου δύο χρόνια για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίζεται δικογραφία από τα κεντρικά της Αστυνομίας Αττικής, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψη και την παράδοσή του στην Αστυνομία.
Αρμόδιοι αξιωματικοί ερωτηθέντες για το εάν συνελήφθη και ο πολίτης που πυροβόλησε, απάντησαν ότι αυτό είναι ζήτημα το οποίο θα επιλύσει η κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα.
Ο πρόεδρος του «Ομίλου Φίλων της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής» είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και όπως αναφέρουν πληροφορείες κατείχε άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής, επικαλούμενος λόγους προσωπικής ασφάλειας καθώς ως πρόεδρος του ομίλου δεχόταν απειλές και στο παρελθόν άγνωστοι είχαν αναγράψει απειλητικά συνθήματα στους τοίχους των γραφείων."

Για την "Ελευθεροτυπία" το μελανό σημείο στην ιστορία είναι οι πυροβολισμοί του προέδρου του συλλόγου (εκ των προτέρων αποκλείει τον φόβο εξαιτίας της επίθεσης ή το ενδεχόμενο να ευρίσκετο σε θέση νομίμου αμύνης), ενώ για την εφημερίδα αυτήν οι ληστές και οι παρακρατικοί αλήτες δεν έχουν ιδιότητα -"νεαροί"- και μάλλον είναι εντελώς φυσιολογικό νεαροί να μην πλακώνονται για γκόμενες, για την γειτονιά τους ή για ομάδες, αλλά να επιτίθενται με βαριοπούλες και με λοστούς σε γραφεία συλλόγων. Εντελώς φυσιολογικό θεωρεί, καθώς το αφήνει ασχολίαστο, και το γεγονός οτι ο συλληφθείς είναι αδελφός καταζητούμενων ληστών από τον αναρχικό χώρο. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στις οικογένειες των Αριστερών και των αναρχικών τα τελευταία χρόνια!Από την άλλη, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβει κάποιος άδεια οπλοφορίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων αστυνομικών κατείχε τέτοια άδεια. Τελικά στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται ακόμη και στα ασυνήθιστα οτι πρέπει είτε να ανήκεις σε οικογένειες είτε να είσαι φίλος κάποιων...