Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

από την "Τυλέτυπος", 4-12-2007

"12 μαθητές και 2 εξωσχολικοί διώκονται για τους βανδαλισμούς
Δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων σχηματίστηκε για τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσαν καταληψίες στο σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου.
12 μαθητές και 2 εξωσχολικοί διώκονται για 6 πλημμελήματα, με κυριότερα αυτά της διακεριμένης φθοράς, της κλοπής από κοινού και της προσβολής συμβόλων ελληνικού κράτους.
Οι περισσότεροι μαθητές που κατηγορούνται είναι αλλοδαποί, σχεδόν όλοι 15 ετών, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και τρία κορίτσια.
Ο φάκελος με όλη τη δικογραφία επεστράφη στην Ασφάλεια για να συνεχιστεί η προανάκριση, καθώς έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμη δύο άτομα.
Οσο για τον 18χρονο εξωσχολικό που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα γιατί εμπόδιζε την είσοδο μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, θα δικαστεί την Παρασκευή από το Αυτόφωρο.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας έχει κατεθέσει αγωγές κατά των συγκεκριμένων μαθητών και εξωσχολικών, απαιτώντας από τους κηδεμόνες τους να πληρώσουν τις φθορές που προκάλεσαν στο σχολικό συγκρότημα Παγκρατίου, το κόστος των οποίων αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. "