Τρίτη 15 Απριλίου 2008



Οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη προκαλεί απίστευτα την Ελλάδα!
[Δημοσιεύτηκε στις 14/4/2008 - 10:25:00 πμ] [Συντάκτης:Aegean Times]

"Μετά το Ελληνικό veto στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, το Δ.Σ. της μη κυβερνητικής οργάνωσης "ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ", που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και λειτουργεί νομίμως υπό τον Ελληνικό νόμο 59/1974, απευθύνει ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Μακεδονίας (όπως αναφέρεται), καλώντας των να λάβει 17 άμεσα μέτρα κατά της Ελλάδος.Τα 17 μέτρα που πρέπει να επιβληθούν άμεσα κατά της Ελλάδας είναι τα εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ:
1)Αμεση καταγγελία από την Μακεδονική κυβέρνηση της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας-Μακεδονίας της 13-9-1995 με την επίδοση διπλωματικής νότας στην Αθήνα και παράλληλη κοινοποίηση στον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Αιτιολόγηση: Η άσκηση ελληνικού Veto κατά της Μακεδονίας στην διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ, πράξη που παραβιάζει ευθέως και απροκάλυπτα το άρθρ.11 παρ.1 της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
2)Επαναφορά της καταργηθείσας Μακεδονικής σημαίας με τον ήλιο του Κούτλες (Βεργίνας).
3)Επιβολή εμπορικού εμπάργκο κατά της Ελλάδας με απαγόρευση transito διέλευσης εμπορευμάτων πάσης φύσεως μέσω της σιδηροδρομικής και οδικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Σκοπίων-Νις-Βελιγραδίου και αντίστροφα. Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο 1994 η τότε κυβέρνηση Α. Παπανδρέου είχε επιβάλλει κατά της Μακεδονίας ανάλογο εμπορικό εμπάργκο από την Ελευθέρα Ζώνη του λιμένα Θεσσαλονίκης με συνέπεια να υποστείτε οικονομική ζημία 1,5 δισ. δολλαρίων σε διάστημα 19 μηνών.
4)Ολα τα εισαγόμενα από την Ελλάδα στην Μακεδονία προϊόντα θα επιστρέφονται εφ` όσον δεν αναφέρουν ρητά ως χώρα προορισμού την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Macedonia, Македонија, Македония). Το μέτρο αυτό θα εφαρμοσθή τόσον στους τελωνειακούς σταθμούς Γκέβγκελι, Νεγκόσιανη (Νίκη) και Ντόϊραν όσο και στους αεροπορικούς μεταφορείς. Το ίδιο για ταχυδρομικά δέματα και επιστολές που θα επιστρέφονται με την ένδειξη "άγνωστος παραλήπτης".
5)Ανάκληση των προξενικών γραφείων αντιπροσώπευσης της Δημοκρατίας Mακεδονίας (Liaision Officies) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
6)Απέλαση των προξενικών αποστολών της Ελλάδας από τις πόλεις Skopje και Bitola και διακοπή διπλωματικών σχέσεων με Ελλάδα.
7)Απαγόρευση διέλευσης ελληνικών αεροσκαφών από τον χώρο ευθύνης του F.I.R. Σκοπίων εφ` όσον δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης με ένδειξη "υπεράνω Μακεδονίας" και όχι FYROM.
8)Χαρακτηρισμός ως ανεπιθυμήτων και απαγόρευση εισόδου στην Μακεδονία όσων τηρούν ακραία αντιμακεδονική στάση στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών οι γνωστοί πολιτικοί Γεώργιος Καρατζαφέρης, Στέλλιος Παπαθεμελής, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος. Αντίστοιχο μέτρο εφαρμόζει από δεκαετίες η Ελληνική κυβέρνηση σε βάρος 50.000 φυγάδων του εμφυλίου και ήδη πολιτών της Μακεδονίας καθώς και 10.000 πολιτών άλλων κρατών γιά "ανθελληνική στάση στο εξωτερικό".
9)Επαναφορά του διαβατηρίου και της βίζας εισόδου σε Ελληνες υπηκόους που επισκέπτονται την Δημοκρατία Μακεδονίας ή διέρχονται transito μέσω αυτής.
10)Επαναδραστηροποίηση μέσω χρηματοδότησης και ιδεολογικής καθοδήγησης, των μειονοτικών Μακεδονικών οργανώσεων που λειτουργούν εντός Ελλάδας και είχαν αδρανοποιηθή την τελευταία 12ετία λόγω εφαρμογής του άρθρ. 7 της ενδιάμεσης συμφωνίας. Αίτημα αναγνώρισης Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
11)Αμεση προσφυγή κατά της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα της συνεχιζόμενης επί 60ετία απαγόρευσης εισόδου σε φυγάδες από την Μακεδονία του Αιγαίου καθώς και της επιστροφής των περιουσιών που δημεύθηκαν.
12)Αμεση προσφυγή στον ΟΗΕ αναφορικά με το θέμα της προσωρινής ονομασίας FYROM, με αίτημα την οριστική αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας.
13)Παύση αναγνώρισης της Ελλάδας από την Μακεδονία με το όνομα Ελλάς.
14)Καταγγελία του συμφώνου Βουκουρεστίου της 10ης Αυγούστου 1913 και του πρωτοκόλλου συμμαχίας Ελλάδας-Σερβίας της 23ης Απριλίου 1913, βάσει των οποίων χαράχθηκαν τα σημερινά Ελληνομακεδονικά σύνορα. Διακήρυξη της Μακεδονικής κυβέρνησης ότι δεν αναγνωρίζει την σημερινή μεθόριο και επιδιώκει την επανένωση της κατεχόμενης από την Ελλάδα Αιγαιακής Μακεδονίας με την μητέρα πατρίδα.
15)Μετονομασία της πόλης των Σκοπίων σε Αλεξάνδρεια και του Bitola σε Φιλιππιάδα. Με την συγκεκριμμένη ενέργεια εξαλείφεται αυτόματα ο χρησιμοποιούμενος από την Ελληνική πλευρά υποτιμητικός όρος "Σκοπιανοί" και "κράτος των Σκοπίων".
16)Επιβολή καταναλωτικού μποϋκοτάζ σε όλα τα Ελληνικά προϊόντα που είτε εισάγονται από την Ελλάδα, είτε παράγονται και πωλούνται στην Μακεδονία από εγκατεστημένες εκεί ελληνικές επιχειρήσεις.
17)Διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ελλάδα σε ώρες αιχμής μέσω του διασυνδεδεμένου διασυνοριακού Βαλκανικού δικτύου.
Με τιμή,
Solun 3 Απριλίου 2008
Το Διοικ. Συμβούλιο της μη Κυβερνητικής οργάνωσηςΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"
[Συντάκτης:Aegean Times]
[Πηγή:troktiko]