Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007


Ο μισαλλόδοξος ιρανός

«Υποστηρίζω θερμά όλους τους διαλόγους που διεξάγονται για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της κατανοήσεως και εάν υπάρχει ανάγκη για οικονομική συνεισφορά, πάλι το υποστηρίζω.»

«Προκειμένου να ξεριζώσουμε την φτώχεια, την πείνα, τον αποκλεισμό και τις ασθένειες είναι αναγκαίο να δουλέψουμε σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα. Πρέπει πρώτα να εξαλείψουμε τα εμφανή σημεία φτώχειας μέσα στην χώρα μας και για τον σκοπό αυτόν συνεργαζόμαστε με τους ενδιαφερόμενους διεθνείς οργανισμούς.»

«Το Ιράν βρίσκεται μεταξύ των λίγων κρατών, στα οποία ανακαλύπτονται φάρμακα για κάποιες μοιραίες ασθένειες, όπως το AIDS και είμαστε έτοιμε να τα παρέχουμε σε τιμή κόστους σε όλες τις φτωχές και σε ανάγκη χώρες»

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα τέλος στις συνθήκες εκείνες που δημιουργούν φτώχεια και προκειμένου να απαλείψουμε την φτώχεια από τον κόσμο, οφείλουμε να προβούμε σε συλλογική και με γερές ρίζες διεθνή συνεργασία.».

«Ενοχλούμαι να βλέπω τους Ευρωπαίους να ζούν υπό απειλές και να βλέπω κάποιους ανθρώπους να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο στηριζόμενοι στην εξαπάτηση και την προσβολή της νοημοσύνης των εθνών.»

«Με προβληματίζει ο αγώνας εξοπλισμών ανά τον κόσμο, από την στιγμή που πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανά την υφήλιο ζούν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας.»

«Η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σχετική. Εξακολουθούμε να μην διαθέτουμε ένα σταθερό κριτήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο και το παράρτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει ποικίλες ερμηνείες και εφαρμόζει διαφορετικά πλαίσια σε διαφορετικές περιπτώσεις. Στο Ιράν σήμερα διαθέτουμε τα υψηλότερα δυνατά κριτήρια σχετικά με την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο Ιράν ο πρόεδρος απολαμβάνει ίδια δικαιώματα με κάθε άλλον πολίτη και το δικαστικό σύστημα αντιμετωπίζει τον πρόεδρο με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε άλλον πολίτη.»

«Οι μειονότητες του Ιράν απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους Σιίτες και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν περισσότερα δικαιώματα από την πλειοψηφία.».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ στις 27 Σεπτεμβρίου σε τρίωρη συνάντηση που είχε στην Νέα Υόρκη με προκαθημένους αμερικανικών Εκκλησιών και Συναγωγών. Σημειωτέον ότι στο Ιράν υπάρχουν μειονοτικές ομάδες με πληθυσμό κάτω των 150.000 , οι οποίες εκπροσωπούνται με βουλευτές στο Κοινοβούλιο, όπως για παράδειγμα οι 20.000 Εβραίοι, οι 130.000 Χριστιανοί και οι 5.000 Ασσύριοι. Άτιμη αντισιωνιστική θεοκρατία…