Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Όταν ξεκίνησαν, οργανώθηκαν και εκδηλώθηκαν οι αντιδράσεις για το πολιτικά προσυμφωνημένο επιστημονικό κατόρθωμα της Ρεπούση και των πέριξ αυτής με επιχειρήματα και με επιστημονικές απόψεις από την τελευταία νοικοκυρά μέχρι εκπαιδευτικούς, λοιπούς καταρτισμένους επιστήμονες και την Ακαδημία Αθηνών(και όχι Ελλάδος-μάλλον κάθε πόλη στην χώρα μας έχει την δυνατότητα να διαθέτει και από μία Ακαδημία ), αναρρωτήθηκαν οι γνωστοί διανοούμενοι, κατά πόσο είναι ελεύθερη η επιστημονική έρευνα και η διακίνηση ιδεών (πάντα με τα χρήματα των κορόιδων, για να μην ξεχνιόμαστε) στην Ελλάδα. Ίσως, τελικώς, η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την διαφθορά, τους νταβατζήδες και τους τηλεκριτές, ίσως η διακίνηση των ιδεών δεν εμποδίζεται από την λογοκρισία και τις παραπλανητικές ειδήσεις των τηλεοπτικών μέσων, αλλά από το συμβολικό κάψιμο του αποσυρθέντος εγχειριδίου "ιστορίας" σε εθνικιστική συγκέντρωση στην Αθήνα πρό μηνών.
Οι παραπάνω δημοκρατικές αξίες , όμως, προφανέστατα και πρακτικότατα διατηρούνται και προάγονται όταν οι παρακρατικοί αλήτες επιτίθενται με ρόπαλα και στέλνουν στο νοσοκομείο υιό εθνικιστού εκδότου, διαλύουν περίπτερα εθνικιστικών και πατριωτικών εκδοτικών οίκων και καίουν βιβλία στην Έκθεση Βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Αυτά τα δημοκρατικά συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα καλόπαιδα του συστήματος επετέθησαν στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων "Ελεύθερη Σκέψις", "Εκδόσεις Γεωργιάδη" και "Νέα Θέσις", όπου και ξυλοκόπησαν τον υιό του εκδότου κ.Σχοινά και έναν φίλο του. Έφυγαν ανενόχλητοι και τα λοιπά συνήθη.
Οι αντιρατσιστές, οι αριστεριστές, οι υπερδημοκράτες, οι φιλελεύθεροι, οι μεταμοντέρνοι, οι ρόζ, οι κόκκινοι, οι αποχρώσεις τους και οι συστηματικώς διαμαρτυρόμενοι όταν πέφτει καμιά κλωτσιά ή σφαλιάρα αστυνομικού στα ευαίσθητα κορμιά των παρακρατικών δεν έβγαλαν μιλιά για το περιστατικό - φωτεινή εξαίρεση ο κ.Τριάντης της "Ελευθεροτυπίας". Οι εκδότες στην εκδήλωση των οποίων συνέβησαν τα παραπάνω δεν έχουν πάρει θέση ούτε και το Σωματείο Υπαλλήλων βιβλιοπωλείων, χάρτου κλπ. Παραμένουν λαλίστατοι, κατά τα άλλα, όταν πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις τιμής για τον Μέγα Αλέξανδρο και συμπίπτουν αυτές με το Φεστιβάλ Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη.
Περιμένουμε τις αντιδράσεις των πατριωτών όλων των πολιτικών χώρων, την επίσημη τοποθέτησή τους και ελπίζουμε να μην αρκεστούν στη καταδίκη ενός ανύπαρκτου φασισμού πρός τελικό όφελος των υπαρκτών, ανεξέλεγκτων και δεδηλωμένων αναρχικών.