Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ξέρει ή δεν ξέρει ο Πρόεδρος;;;;

από το ενημερωμένο και έγκυρο www.antinews.gr
Σημαντικός υπουργός της κυβέρνησης, του λεγόμενου «σκληρού καραμανλικού πυρήνα», εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό συνεργασία με το ΛΑΟΣ υπό το σύνθημα «μαζί για τη μεγάλη κεντροδεξιά». Ο πρωθυπουργός δεν του έχει απαντήσει και είναι προφανές ότι θα πρέπει να σταθμίσει το πολιτικό κόστος από την εγκατάλειψη της στρατηγικής του μεσαίου χώρου.
Το επιχείρημα υπέρ της συνεργασίας είναι η κυριαρχία Σαρκοζί στη Γαλλία με ατζέντα εθνικής ασφάλειας και τάξης (δηλαδή πολύ δεξιά ατζέντα). Το αντεπιχείρημα είναι ότι θα φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση οι κεντρογενείς ψηφοφόροι - αλλά τους περισσότερους από αυτούς τους έχει μάλλον χάσει η ΝΔούλα.
Πάντως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται έτοιμος να στείλει μήνυμα ότι είναι εδώ και ανοιχτός στο διάλογο.
Ως πρελούδιο των πιθανών εξελίξεων προς αυτήν την κατεύθυνση στο στρατόπεδο της κεντροδεξιάς πρέπει να θεωρείται εξάλλου και το πρόσφατο φλερτ του πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκου Καραχάλιου με τον Γιώργο Καρατζαφέρη για την θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στο ΛΑΟΣ. Αν ο Καραχάλιος εκλεγεί με το ΛΑΟΣ - λέμε τώρα - δεν θα είναι πιο εύκολη μετά μια προσέγγιση των δυο κομμάτων;