Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010
Λίγες είναι οι περιπτώσεις περιοδικών στην χώρα μας που μπορούν να συνδυάσουν επιτυχώς αισθητική, λογοτεχνία, ιδεολογικά ρεύματα και τέχνη, ειδικά όταν κινούνται θεματολογικά στον χώρο της φαντασίας. Το περιοδικό "Φανταστική Λογοτεχνία", τα δύο τελευταία τεύχη του οποίου αναγνώσαμε με περισσή χαρά και ικανοποίηση, επιβεβαιώνει με το παραπάνω το κανόνα αυτόν, αποτελώντας φωτεινή εξαίρεση.
Καλός διασχηματισμός, εξαιρετικό στήσιμο, πλούσια εικονογράφηση, σωστή χρήση χρωμάτων και ποικιλία ποιοτικών άρθρων αποτελούν τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που αποκομίζει ο αναγνώστης με την πρώτη διερευνητική ανάγνωση. Η θεματολογία του περιοδικού δεν περιορίζεται στην λογοτεχνία του φανταστικού, αλλά επεκτείνεται και σε ιστορικά θέματα, σε κινηματογράφο και σε comics.
Το σπουδαιότερο, ωστόσο, χαρακτηριστικό  του περιοδικού, που το διακρίνει από τα υπόλοιπα του είδους του στην Ελλάδα, είναι το πρωταρχικό ρομαντικό αισθητικό του υπόβαθρο,  η εμφανέστατη πνευματική του συγγένεια με την προραφαηλητική αδελφότητα και η εν γένει σύνδεσή του με τάσεις και με ομάδες του ρομαντισμού, με τα άμεσα συνεπακόλουθα και σε ιδεολογικό επίπεδο.
Το περιοδικό εκδίδεται και διανέμεται από την Φοιτητική Λέσχη της Φανταστικής Λογοτεχνίας (Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.), το ιστολόγιο της οποίας μπορείτε να επισκεφθείτε στν διεύθυνση http://flefalo.blogspot.com/.