Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009


Γκρούεφσκι: Με στήριξη Ομπάμα στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε χθες επιστολή τόσο στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και στον απερχόμενο πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι.
Ο κ. Γκρούεφσκι, στην επιστολή του προς τον κ. Μπους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή του στην ουσιαστική, όπως αναφέρει, ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Εξέφρασε επίσης την πίστη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της ΠΓΔΜ με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεχή σας υποστήριξη, ενθάρρυνση και αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος της χώρας μας, όπως επίσης και της ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας μας στο ΝΑΤΟ. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αναγνώριση εκ μέρους σας της αξιοπρέπειάς μας».
Στην επιστολή του προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρεται στη σημασία που η ΠΓΔΜ αποδίδει στις πολιτικές σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ.
«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ευγνώμων προς τις ΗΠΑ, την υποστήριξή τους, την ενθάρρυνση και την ειλικρινή φιλία. Θα παραμείνουμε στο πλευρό σας και θα εργαστούμε ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην περιοχή και παγκοσμίως, αναμένοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία μπορούν να επιτευχθούν, όταν βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και επικεντρωνόμαστε στα ζητήματα που μας ενώνουν. Είμαι σίγουρος ότι, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη χώρα μας, ώστε να λάβει το συντομότερο δυνατό τη θέση που της αξίζει στο ΝΑΤΟ», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Ν. Γκρούεφσκι προς το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ