Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

αντιγράφουμε από το www.antinews.gr

«Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» λένε στο χωριό μου για να μην πω κάτι χειρότερο. Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας επιχείρησε χθες ο
ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θέτοντας για άλλη μια φορά θέμα μειονότητας και επιχειρώντας να εμφανισθεί ως εγγυητής της ηρεμίας στη …Φλώρινα. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το γραφείο του, με τίτλο «Σχετικά με τις διαδηλώσεις “Μακεδόνων” στη Βόρειο Ελλάδα εναντίον δραστηριοτήτων του Ελληνικού Στρατού» (!!!).εκφράζεται «ανησυχία για την κατάσταση των Μακεδόνων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για στρατιωτική άσκηση». Εκφράζει δε την ελπίδα οι στρατιωτικές ασκήσεις να μην είναι «στο πνεύμα επίδειξης ισχύος».
Ο Γκρούεφσκι εκμεταλλεύτηκε περιστατικό που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας (29.9) στο χωριό Λόφοι της Φλώρινας. Όταν λίγοι κάτοικοι του χωριού (καμιά 30αρια) έκλεισαν τον δρόμο για να μην περάσουν τεθωρακισμένα που πήγαιναν σε προγραμματισμένη άσκηση στο πεδίο βολής Λόφων. Απειλήθηκαν επεισόδια και παρενέβη η ελληνική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές του νομού - ευτυχώς να λέμε επειδή μπορεί να είχαν παρέμβει οι γειτονικές αρχές. Στα επεισόδια πρωτοστάτησαν αυτοαποκαλούμενοι «μειονοτικοί» με περιβαλλοντικές ανησυχίες, που ισχυρίζονται ότι η διέλευση των αρμάτων θα δημιουργούσε προβλήματα στις καλλιέργειες κι ότι πλήττονται οι αγρότες της περιοχής (!!!)
Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν «στερούμενες κάθε σοβαρότητας τις ενέργειες και δηλώσεις του κ. Γκρούεφσκι», τις οποίες εντάσσουν «στην επίμονη προσπάθειά του να ισχυροποιηθεί στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι». Παρόμοιο όμως θέμα είχε τεθεί και πριν από τέσσερα χρόνια.