Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


'Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Αιτία, η αναφορά στο θέμα της υπεξαίρεσης σημαντικού ποσού από υπάλληλο του δήμου, που ήταν υπεύθυνος για την απόδοση στο ΤΥΔΚΥ των κρατήσεων των συναδέλφων του.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Χρύσα Αράπογλου, «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης και «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον. Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς υπέρ ψήφισαν 11 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 23. Την πρόταση δεν ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΛΑΟΣ, Ορέστης Αγγελίδης, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Τελικά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων κατήγγειλαν το δήμαρχο ότι αρνείται το διάλογο στο συγκεκριμένο θέμα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι η υπεξαίρεση αφορά τα έτη 2003 έως 2007 και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, αν και δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την οικονομική επιθεωρήτρια, υπολογίζουν ότι ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Όπως επισήμανε, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για την υπόθεση, ο υπάλληλος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και έχει ξεκινήσει η διαδικασία να τεθεί σε αργία.
Επιπλέον, ο δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να «μπλοκαριστούν» τα περιουσιακά στοιχεία του υπαλλήλου, μέχρι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ.
Σε έκτακτη συνεδρίασή της η δημαρχιακή επιτροπή αποφάσισε την άσκηση έγκλησης κατά του υπαλλήλου, στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. «Στα θέματα ηθικής τάξης είμαστε απόλυτοι» τόνισε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αλήθεια θα λάμψει γρήγορα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση.