Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εμμένει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις το Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις για να εγγυηθεί την ασφάλειά του και των πολιτών του «ακόμα και στη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους», αναφέρει η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, με σχετική της ανακοίνωση.
Η κ. Λίβνι, που ηγείται της ισραηλινής ομάδας διαπραγματευτών, έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις, πριν από τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της ομάδας των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών, Αχμαντ Κορέι. «Το Ισραήλ δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να αφήσει τα κλειδιά στην άλλη πλευρά στο τέλος των διαπραγματεύσεων... ώστε να θεωρηθεί ότι όλα πήγαν καλά», τόνισε στη διάρκεια επίσκεψής της στη Δυτική Όχθη, όπου είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής του ισραηλινού στρατού.
«Γι' αυτό και είναι αναγκαίο να ενεργήσουμε, ώστε να αλλάξει η κατάσταση εκεί, να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και να συσταθούν, από την πλευρά των Παλαιστίνιων αποτελεσματικές δυνάμεις ασφαλείας», επισήμανε η κ. Λίβνι. «Έχω επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν ότι εκεί όπου μπορούμε, θα πρέπει να ενεργήσουμε έτσι, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά μας, και θα το κάνουμε ακόμα και εάν δεχτούμε διεθνή κριτική», τόνισε η επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.