Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Γκιούλ στα κατεχόμενα

Εξελέγη πρόεδρος με την υποστήριξη του "κομπάρου" και ξεκίνησε την διεθνή του περιοδεία από τα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο μορφωμένος, μετριοπαθής και συμπαθής στην διεθνή κοινότητα κ.Αμπντουλάχ Γκιούλ βρίσκεται από χθές στο ψευδοκράτος σε επίσημη επίσκεψη. Μίλησε και στην βουλή του ψευδοκράτους και είπε τα εξής φιλικά, αδελφικά και αντιεθνικιστικά:
«Το Κυπριακό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την κωλυσιεργία ή την παρεμπόδιση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ", "Ουδείς θα πρέπει να λογαριάζει ότι εμείς θα περιμένουμε αιωνίως, κλείνοντας τα μάτια σε πολιτικά παιχνίδια που μας κάνουν να χάνουμε χρόνο, υιοθετώντας κακοπροαίρετες προσεγγίσεις που στοχεύουν στην κωλυσιεργία", "Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, και μια ενδεχόμενη λύση προϋποθέτει την πολιτική ισότητα και τη διατήρηση αυτής της ευαίσθητης ισορροπίας", "Η αντιμετώπιση των Τουρκοκυπρίων ως μειονότητας αντιβαίνει στις πραγματικότητες της νήσου. Η διζωνικότητα, η πολιτική ισότητα και οι εγγυήσεις της Τουρκίας αποτελούν για μας ανυποχώρητα στοιχεία μίας ενδεχόμενης λύσης".
Πώς σας φαίνονται οι δηλώσεις του εκλεκτού του κουμπάρου πατριώτες της Νέας Δημοκρατίας; Μήπως τον πίεσαν οι στρατηγοί πάλι και το βαθύ κράτος, λαλίστατοι και ξερόλες δημοσιογράφοι; Ευτυχώς, λοιπόν, που οι φίλοι γείτονες προτίμησαν ισλαμιστή πρόεδρο...