Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι αρετές, οι οποίες εξυμνούνται από τον Όμηρο, δεν είναι ηθικές, αλλά αισθητικές. Πιστεύει στην ενότητα του ανθρώπινου όντος, ορισμένη από το στυλ του και τις πράξεις του. Ούτως, οι άνθρωποι προσδιορίζουν τους εαυτούς τους σε αναφορά με το όμορφο και το άσχημο, το ευγενές και το αχρείο, όχι με το καλό ή το κακό. Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά, ο μόχθος για το ωραίο αποτελεί την συνθήκη για το καλό.

Dominique Venner

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014


Ο επαναστάτης εξεγείρεται ενάντια σε ο,τιδήποτε θεωρεί παράνομο, απατηλό ή ιερόσυλο.  Ο επαναστάτης είναι ο ίδιος ο νόμος του. Αυτό είναι  που τον ξεχωρίζει. Το δεύτερο διακριτό του στοιχείο είναι  η βούλησή του να εμπλακεί σε αγώνα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ελπίδα επιτυχίας. Εάν αντιμάχεται μία εξουσία, είναι επειδή απορρίπτει την νομιμότητά της, καθόσον  θέλγεται από μία άλλη νομιμότητα, αυτήν της ψυχής ή του πνεύματος.

Dominique Venner
Η καλύτερη απάντηση  στην προδοσία της ζωής από το πνεύμα αποτελεί η προδοσία του πνεύματος από το πνεύμα, και μία από τις μεγαλύτερες  και  βάναυσες απολαύσεις της εποχής μας είναι η συμμετοχή στο έργο της καταστροφής.

Ernst Jünger

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι λέξεις αντλούν την δύναμή τους από τον αρχικό λόγο.

Το ανθρώπινο όν έχει τόσα πολλά δέρματα εντός του, τα οποία καλύπτουν τα βάθη της καρδιάς. Γνωρίζουμε τόσα πολλά πράγματα, αλλά δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας! Γιατί, τριάντα ή σαράντα  δέρματα ή καλύμματα, τόσο χονδρά και σκληρά όσο ενός βοδιού ή μίας αρκούδας, καλύπτουν την ψυχή; Πήγαινε στον χώρο σου και μάθε, πως θα γνωρίσεις τον εαυτό σου εκεί.
Meister Eckhart 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο άνθρωπος είναι ακόρεστος για δύναμη. Είναι  παιδαριώδης  στις επιθυμίες του και πάντοτε ανικανοποίητος με ό,τι έχει, αγαπά ό,τι δεν έχει. Οι άνθρωποι παραπονούνται για τον δεσποτισμό των πριγκίπων. Οφείλουν  να παραπονούνται για τον δεσποτισμό του ανθρώπου.
Όλοι μας είμασθε προσδεδεμένοι στον θρόνο του Υπέρτατου Όντος  με μία εύκαμπτη αλυσίδα, η οποία μας περιορίζει, δίχως να μας σκλαβώνει. Η  πλέον καταπληκτική όψη του κοσμικού σχεδίου των πραγμάτων είναι η δράση των ελεύθερων όντων υπό την θεϊκή καθοδήγηση.

Joseph de Maistre 

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!


Η προσφορά μας συνεχίζεται! Μέχρι και τις 31-01-2014 τα τεύχη υπ' αριθμόν 2,3 και 4 του περιοδικού μας διατίθενται στην τιμή του 1,5€. Σε περίπτωση αγοράς δύο τευχών η τιμή ανέρχεται στα 3€, τριών στα 4,00€ και τεσσάρων στα 5€. Σας ενημερώνουμε, επίσης,  οτι το πρώτο τεύχος εξηντλήθη, ενώ τα υπόλοιπα βαίνουν πρός εξάντληση.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας : erimihora@hotmail.com

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014


Κυκλοφόρησε το 13ο τεύχος του περιοδικού της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας.
"Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ συστήνει με χαρά νέα μέλη και συγγραφείς – όπως η Εύα Δημητσάντη, ο Battle Angel, ο Flammentrupp, ο Νίκος Μάμαλος και ο Λάζαρος – που στελεχώνουν μαζί με τους παλαιότερους αρθρογράφους την συντακτική ομάδα του καινούργιου τεύχους. Επίσης, στο 13ο τεύχος της «Φανταστικής Λογοτεχνίας» λαμβάνει χώρα μια επιστροφή με μεγάλη σημασία, η οποία τιμά ιδιαιτέρως την λέσχη μας. Η War Flag του Sun Knight, που απ’ το 1990 έως και το 1999 φιλοξενήθηκε στο περιοδικό Metal Hammer, θα κυματίζει πλέον στις σελίδες του περιοδικού μας!"

Αναζητήστε το νέο τεύχος της Φανταστικής Λογοτεχνίας στο κέντρο των Αθηνών:
Βιβλιοπωλεία
  • Solaris, Μπόταση 6 
  • Comicon, Σόλωνος 128
  • Comicstrip, Σόλωνος 125 
  • Πολιτεία, Ασκληπιού 1-3
  • Tilt, Ασκληπιού 37
Δισκοπωλεία
  • No remorse, Γαμβέτα 4 
  • Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22
Επιπλέον σημεία διανομής και άλλες πόλεις θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Το ανθρώπινο όν δεν είναι ο άρχων των όντων.  Το ανθρώπινο όν είναι ο ποιμήν του όντος.


Γνωρίζω πως κάθετί ουσιώδες και μέγα ξεκινά από το γεγονός ότι το ανθρώπινο όν είχε πατρίδα και ήταν ριζωμένο στην παράδοση. 

Martin Heidegger